Freelance files #1 / Routine

Ik ben een ochtendtijger. 's Ochtends tik ik hele verhalen weg, doe ik de administratie nog met een glimlach en vink ik de ene taak na de andere af. 's Middags daarentegen. Dan komt die man met de hamer waar niet tegen te battle'en valt. Wat ik ontdekt heb is vooral te luisteren naar je lichaam en daar je dag op aan te passen. Lekker makkelijk praten als freelancer, maar met een fijn ochtendritueel begin je in ieder geval de dag scherp. Want zelfs ik als ochtendpersoon kan geen bergen met werk verzetten zonder een goed begin van de dag. 

FLNRS :: Freelance files #1 Routine

WATER / BIJTANKEN

Ik ben inderdaad zo'n persoon die gek is op water. Bij het opstaan tik ik zo twee glazen van dat spul weg. Door de dag heen drink ik dat ook het liefst. Maar eenmaal in de flow van de dag vergeet ik dat nog wel eens. Dus ik zet braaf elke dag een kan water bij me in de buurt als friendly reminder.


YOGA / LEKKER STRETCHEN

Oké. Kleine bekentenis. Eenmaal op de mat vind ik het heerlijk hoor, al dat gestretcht. Maar op het moment dat ik onder die warme dekens lig draai ik me toch vaak liever nog een keer om. Vaak win ik het toch van mezelf en sta ik braaf met Adriene te genieten van de zoveelste downward dog.


ONTBIJTEN / DE MOTOR OP GANG BRENGEN

Ontbijten doe ik nooit alleen. Dat gaat gezellig samen met Guus. Hij z'n biks, ik m'n yoghurt met muesli. Geen tv of muziek. Gewoon genieten van dat kleine huppelende wezentje en ik ben gelukkig.


BLOGJES LEZEN / INSPIRATIE OPDOEN

Maandag is de dag dat ik alle blogs lees die ik door de week verzameld heb op m'n Pinterest. Ik lees me in over bloggen, productiviteit, copywriting en business tips om vervolgens nog wat lesjes op Skillshare te volgen. Niet alleen een perfect begin van de dag, maar van de hele week!


AFBLOKKEN / EAT THE FROG

Vaak schrijf ik 's avonds al op wat ik die dag erna moet doen. En 's ochtends begin ik dan met de minst leuke to do van de lijst. Dan ben ik nog fris (lees: dan kan ik sneller werken) en tackle ik gewoon die klus, zodat ik me er de rest van de dag niet meer druk om hoef te maken.


En zo heeft vast iedereen wel z'n eigen ritueel. Misschien haal je wat inspiratie uit mijn routine en begin je morgen ook lekker fris en fruit.